суботу, 31 жовтня 2015 р.

Рулет зі збитими вершками та бананами

Інгредієнти:



 борошно - 150 г.
 цукор - 150 г. 
яйця - 4 шт.
 газована вода - 4 ст. ложки
какао - 1 ст. ложка 
розпушувач для тіста - 1 ч. ложка.

 Для крему: 
вершки - 750 мл. 
банани - 3-4 шт.
 цукрова пудра - 60 г.
 желатин - 20 г. 
ванільний цукор - 1 пачка
 лимонний сік 
шоколад - для оздоблення 

 Приготування: 

У великій мисці змішати борошно, какао та розпушувач. Відділити білки від жовтків. Жовтки збити вінчиком. 

 Поставити газовану воду в морозилку на кілька хвилин. Білки збити окремо з льодяною газованою водою, поступово додаючи цукор. Змішати борошно з жовтками. Замісити тісто, поступово додаючи збиті білки. 
 Застелити деко папером для випічки, викласти готову суміш та розподілити по поверхні дека. Випікати в розігрітій до температури 200º С духовці протягом 12 хвилин.

Вийняти корж з духовки, зняти папір для випічки та залишити на деякий час, щоб корж охолов. Залити желатин невеликою кількістю теплої води та залишити набухати. Поставити мисочку з желатином на водяну баню та повністю розтопити желатин, безперервно помішуючи. 

Змішати желатин з вершками, додати цукрову пудру та ванільний цукор. Ретельно збити вершки. Банани почистити. Шоколад потерти на великій тертці.

 На охололий корж викласти 2/3 збитих вершків та почищені цілі банани. Збризнути кількома каплями лимонного соку та згорнути рулет.

 Решту вершків акуратно викласти поверх рулету. Присипати тертим шоколадом. Поставити рулет в холодильник хоча б на 1 годину.






Немає коментарів:

Дописати коментар