пʼятницю, 8 січня 2016 р.

Дієта після свят: як схуднути після свят. Розвантажувальні дні і харчування для схуднення після свят

Після закінчення новорічних свят і канікул багато з нас приходять в справжній жах, подивившись на себе в дзеркало, спробувавши надіти улюблену спідницю, або здогадавшись встати на ваги. Зважування особливо часто закінчується для нашого організму новим стресом, за яким відразу йде наступний - коли ми твердо вирішуємо сісти на строгу дієту. Чи варто так хвилюватися з приводу накопичених кількох кілограмів, і які конкретні дії треба зробити, щоб позбутися від них швидко і безболісно? 








 Перше, що рекомендують психологи і дієтологи - заспокоїтися, і викинути з голови всі думки про дієту або голодуванні. Сувора дієта - це те, що змусить ваш організм активно запасати жир, і відкладати його в тих самих місцях, з яких ми дуже хотіли б його прибрати. Зате білки загубляться - вони ж не можуть накопичуватися в організмі, як жири, і жахливе самопочуття вам буде гарантовано, а м'язи ослабнуть і обвиснути.


 Повернути стрункість і красу фігури можна, якщо допомогти організму спокійно очиститися, спалити зайві калорії, а потім почати стежити за своїм харчуванням. Ось тут і можуть стати в нагоді розвантажувальні дні - в щадному варіанті, без всяких стресів і потрясінь.

 Обмежте в харчуванні прості вуглеводи і жири, зменшите кількість солі, замініть цукор медом, і випивайте за годину до сніданку стакан теплої води з соком лимона - це покращує травлення.

 Їжте частіше, а порції нехай будуть трохи менше; включайте в раціон фрукти, овочі відварні і страви з них, нежирні супи, дієтичне м'ясо, кисломолочні продукти, соки, трав'яні чаї. Після вечері повинно пройти 2-3 години до сну, а якщо ви не можете заснути, випийте нежирний кефір або йогурт. 

 Відвідайте лазню або сауну, проте пам'ятайте, що не варто там пити пиво, солодку газовану воду та інші напої, які реклама пов'язує з відпочинком і розвагами.


 Заваріть собі трав'яний чай в термосі, або приготуйте ягідний морс, і пийте їх між заходами в парилку. Розвантажувальні дні для схуднення після свят 


 Розвантажувальні дні, як відомо, можна проводити 2 рази на тиждень, але не підряд. Кількість калорій, споживаних протягом розвантажувального дня, може доходити до 1000, але не менше, інакше наслідки можуть бути дуже неприємними. Розвантажувальні дні допоможуть відновити обмін речовин, витратити зайвий жир, повернути легкість і добре самопочуття. При правильній організації розвантажувального дня, можна позбутися від 0,5-1 кг зайвої ваги, причому саме жирів і шлаків, а не тільки води. 


 Варіантів багато, і вибирати є з чого: можна влаштувати яблучний або кефірний день, гречаний, йогуртовий, сирний, на сухофруктах або навіть суповий - жодної шкоди організму від цього не буде.


 Яблучний розвантажувальний день для схуднення У яблучний день можна з'їсти 1,5-2 кг сирих яблук разом зі шкіркою. Звичайно, можна спекти частина яблук - приблизно 1 / 3 - в печених яблуках збільшується кількість пектину, який відмінно виводить шлаки і холестерин. Яблука поділяють на 5-6 прийомів. 


 Кефірний розвантажувальний день для схуднення У кефірний день можна випити до 2 л нежирного кефіру. Можна додати до нього зелень і свіжий огірок - покласти все в міксер і змішати. Сіль додавати не треба - вийде смачно і без неї. Кефір не тільки нормалізує вагу, але і зміцнює наш імунітет, тому що сприяє розмноженню корисної мікрофлори в кишечнику. 


Гречані розвантажувальні дні для схуднення Дуже корисні гречані розвантажувальні дні - гречку треба їсти з кефіром. Стакан гречаної крупи з вечора заливають у термосі окропом (2-3 склянки), а вранці можна їсти дуже смачну кашу розсипчасту, в якій збережеться все цінне і корисне. Солити кашу не треба, і додавати масла - теж, зате можна весь день запивати її кефіром: це поліпшить травлення, зніме набряки, і дозволить організму заповнити запас необхідних мікро-і макроелементів. 


 Йогуртовий розвантажувальний день для схуднення Йогуртовий день дуже легкий, і досить ситний - можна кожну годину з'їдати один натуральний біо-йогурт, без добавок і цукру. Для цього треба заздалегідь купити 8-10 стаканчиків йогурту, нежирного, приблизно 2,5%, і є його протягом дня - але не більше 10 штук. Купувати треба йогурти, термін зберігання яких не більше 2-х тижнів - в них справді є живі культури. 


 Сирні розвантажувальні дні для схуднення Тим, хто любить сир, можна влаштовувати сирно-кефірів дні - 400 г сиру і літр нежирного кефіру. Розділити все на 4 прийоми, і запивати кефіром; цукор додавати не можна. Замість цукру до сиру додають висівки - по 1-2 ч.л. на порцію: їх спочатку запарюють окропом, настоюють півгодини, потім зливають воду і випивають, а висівки змішують з сиром.


 Розвантажувальні дні на сухофруктах Можна вибрати для розвантажувального дня сухофрукти - курагу і чорнослив. Сухофрукти треба добре промити, заварити, щоб вони розм'якшилися, і розділити на 5 порцій. Кишечник очищається прекрасно, а корисних речовин у сухофруктах стільки ж, скільки у свіжих фруктах, тільки вони знаходяться в концентрованому вигляді. І курага, чорнослив і покращують обмін речовин і сприяють спалюванню жирів, до того ж вони дуже смачні.


 Овочевий суп для розвантажувального дня Відмінний варіант для розвантажувального дня - овочевий суп для схуднення. Не потрібно класти в нього м'ясо, кубики, і доведеться обійтися без солі - можна додати пряні трави. Покладіть в суп всі овочі, які є в будинку, і побільше капусти. Саме капуста добре очищає травний тракт, а на її переробку організм витрачає багато енергії, тому калорії швидко втрачаються. 

 Під час розвантажувальних днів настрій має бути відмінним - адже ви очищаєте свій організм для того, щоб стати здоровою і красивою. Роздратування і невдоволення тут недоречні - вони можуть перекреслити всі ваші зусилля.


 Бажано випивати близько 2-х літрів рідини протягом розвантажувального дня: настої трав, зелений чай, ягідний морс без цукру. Легка дієта після свят Крім розвантажувальних днів, можна влаштувати собі легку тижневу дієту, щоб привести в норму обмінні процеси. Очищають і одночасно тонізують весь організм наступні фрукти та овочі: морква, буряк, петрушка, селера, спаржа, лимони, виноград, банани. Включайте їх в своє харчування якомога частіше, замінюючи ними вуглеводну їжу, і кілограми підуть на спад. Харчування для схуднення після свят Варіантів позбавлення від зайвої ваги після свят достатньо: адже мова звичайно йде про 2-3 кілограмах, не більше. Від цих кілограмів легко позбутися, якщо зменшити кількість їжі на вечерю. 


Постарайтеся, щоб основна частина їжі припадала на обід, а вечеряйте трохи раніше, і вибирайте легкі продукти. Наприклад, на сніданок можна випити каву або чай, потім ще фруктовий сік, або просто з'їсти свіжий фрукт; з'їсти щось з молочних продуктів - шматочок сиру, сирок або йогурт; мюслі без цукру, або хліб з маслом і варенням. Такого сніданку буде більш ніж достатньо, щоб відчувати себе ситим до обіду. Обід може бути таким же, як завжди: салат або овочевий суп, риба чи м'ясо з овочами, і невеликий десерт - кисломолочний продукт або фрукт.


 На вечерю треба їсти продукти, в яких багато баластних речовин (клітковини, пектину і т.д.) - вони насичують, але містять мало калорій. Найкраще приготувати густе овочеве рагу з пряними травами, або овочевий суп - теж густий. Якщо в обід ви з'їли недостатньо, то можна додатково з'їсти варене яйце, або шматочок вареної шинки без жиру. Таку дієту можна назвати виснажливої, але вона допоможе тільки в тому випадку, якщо сніданок та обід завжди будуть повноцінними. Для тих, хто звик багато рухатися і гуляти на повітрі, позбутися набраного за свята зайвої ваги буде ще простіше.

 Не потрібно навіть стежити за тим, скільки у вашому харчуванні калорій - треба просто вдвічі зменшити порцію, і через пару тижнів вагу знову прийде в норму. Тим, хто любить солодощі і жири, і набрав зайві кілограми тому, що в свята їв багато таких страв, треба відмовитися від цих продуктів хоча б на 2 тижні. Інші продукти можна їсти, як звичайно, і навіть порції можна не зменшувати. Зрозуміло, що відмовлятися від улюбленої їжі не хочеться, але, коли ці 2 тижні пройдуть, ви звикнете без них обходитися, або будете ласувати ними рідко і потроху. Як дієтологи, так і психологи помітили, що зайві кілограми, набрані на Новий рік, досить швидко йдуть самі собою, як тільки свята закінчуються.


 Коли починається звичайне життя - з роботою, навчанням, справами, зустрічами і обов'язками, вага приходить в норму, і улюблений одяг знову починає підходити нам за розміром. Звичайно, новорічні канікули сьогодні не ті, що були раніше - свят стало більше. Не встигнуть пройти новорічні свята, як починається підготовка до Різдва, потім Старий Новий рік, та ще й звичайні вихідні, які у нас сьогодні люблять об'єднувати і переносити, так що відпочинок виходить досить стомлюючим - особливо для шлунку.


 Напевно, варто згадати, що є не тільки річні, але і зимові види спорту. Якщо ви не дуже добре катаєтеся на ковзанах чи лижах, то вже на санках покататися або пограти в сніжки зуміє кожен - це набагато веселіше, ніж сидіти з тарілкою тістечок на дивані й дивитися всі новорічні програми поспіль. Є ще одна традиція, яку дотримувалися наші бабусі: до Різдва вони зазвичай влаштовували вдома генеральне прибирання та прання, відновлюючи не тільки порядок і чистоту, а й спалюючи накопичилися калорії. Допоможуть також масаж і скипидарні ванни: сьогодні в аптеці можна купити спеціальний скипидар, вивчити інструкцію і робити ванни вдома, самостійно. 


Хоча спочатку ці процедури були задумані для застосування в санаторних умовах, під спостереженням фахівців, і до їх прийому можуть бути деякі протипоказання, тому краще порадитися зі своїм лікарем. І ще один важливий фактор, про вплив якого на вагу знають не всі - це здоровий сон. Деяким може здатися, що нестача сну може позбавити від зайвої ваги, але це не так. Навпаки, коли людина мало спить, у нього порушується обмін речовин, збільшується нервозність - а це сприяє накопиченню ваги, а не втрати зайвих кілограмів. Любіть себе, ставтеся спокійно до невеликих і тимчасовим проблемам, і тоді ви зумієте позбавитися від набраних у свято зайвих кілограмів швидко і без особливих зусиль.





Немає коментарів:

Дописати коментар