Київський торт - популярний і смачний рецепт крихкого вироби з білкового тіста. Він ніжний на смак, готувати його потрібно з свіжих яєць. Дивіться рецепт з фото, і готуйте з нами. Київський торт - можна купити в кожному магазині, а я рекомендую вам спекти цей кулінарний шедевр. Від виду торта захоплює дух. Такі торти випікають з особливої нагоди, вони різні за змістом і формою, але мета у них одна.
Інгредієнти:
Горіхи кешью - 150 грам
Борошно - 50 грам
Яйця - 7 штук
Сіль - щіпка
Цукор - 50 грам
Для крему:
Молоко - 150 мл
Масло вершкове - 250 мл
Цукор - 150 грам
Ванільний цукор - 1 пакет
Какао - 1 ст. ложка
Коньяк - 1 ст. ложка
СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ:
1 Горіхи кешью очищені підсмажити на сковорідці на маленькому вогні 10 хвилин. Подрібнити горіхи, але не занадто дрібно, вони повинні відчуватися в тісті.
2
В горіхи додати борошно і 50 грам цукру. Розмішати сухе тісто.
3
Білки відокремити від жовтків.
4
У білки додавати сіль і збивати міксером на піну.
5
Змішати білкову масу з сухою, розділити на дві половини.
6
Форму для запікання візьміть роз'ємну, застелити її пергаментним папером і вилити білкове тісто. Випікати два коржі при температурі 170 градусів півгодини, а потім сушити при температурі 150 градусів, ще 1,5 години. Ставити в гарячу духовку не відкривати, поки не спечеться корж.
7
Коржі вийняти і покласти остивати, з тістом працюйте акуратно, воно дуже ніжне.
8
Приготуємо крем. У каструлі збити яйце, додати цукор і влити молоко, розмішати і довести до кипіння. Кип'ятити на маленькому вогні 5 хвилин.
9
Поставити крем остивати.
Крок 10
Масло порізати на шматочки.
11
Збити в пишну масу масло. З'єднати крем з маслом.
12
Додати в крем коньяк, ванілін і перемішати. Розділити крем на дві половини. В одну додати какао і перемішати.
13
Корж в середині змастити білим кремом. Зверху торт обмазати з усіх боків коричневим кремом.
14
Посипати дрібними горіхами.
15
Торт поставити в холодильник на кілька годин.
Приємного апетиту!
Джерело:http://kulinarki.com.ua/
Немає коментарів:
Дописати коментар