неділю, 1 листопада 2015 р.

Як ставитися до брехні?

Брехати негарно - це твердження, в яке вірить більшість людей. Ось тільки в житті часто відбуваються події, з тієї чи іншої причини змушують говорити неправду. Саме вони змушують задуматися про те, якою мірою брехня огидна, і як чинити, безпосередньо з нею зіткнувшись.







1 Вирішіть, наскільки критично ви ставитеся добрехні. Продумайте різні життєві ситуації. Часом які-небудь події змушують вдаватися до так званої «брехнів порятунок ».

 Наприклад, дітям часто намагаються не говорити про смерть близьких людей. Причин на те безліч, і одна з них: уберегти їх від болю втрати, горя, сліз. Мета, звичайно, благородна.Але ж для її досягнення в хід пускається явне спотворення істини, тобто неправда.Або, наприклад, іноді людина не хоче розмовляти про свої проблеми, а тому обманює рідних і друзів, кажучи, що у нього все добре.
Виявляється, що брехня не завжди жахлива, а в деяких випадках вона навіть приносить користь.Просто потрібно зрозуміти: є неправда, яку, дійсно, не можна пробачити, а є - яку можна пояснити, зрозуміти і закрити на неї очі. 
А вже ту грань, за яку переступати заборонено, кожна людина створює для себе особисто, спираючись на безліч факторів. 


2 Не приймайте на віру все, що вам говорять. Деякі люди схильні поспішно робити висновки, не вникаючи в суть проблеми. Якщо ви впевнені в чиїйсьбрехні, То насамперед поговоріть з винуватцем. Не виключено, що після такої розмови ви поглянете на обставини з іншого боку. Головне, не піддавайтеся емоціям і не робіть нічого зопалу.


 3 Будьте уважні до дрібниць. Для деяких брехня - спосіб життя. Такі люди брешуть практично на кожному кроці, причому самі заплутуються в деталях.Хтось називає подібні особи фантазерами, хтось інакше ... Але факт залишається фактом, якщо ви частенько ловите когось на мелочном брехня, то велика ймовірність того, що і в серйозній справі людина правду не скаже. До такоїбрехнінавряд чи варто ставитися, як до чогось важливого. Просто відзначте для себе тих, кому явно не потрібно довіряти.


 4 Не забувайте про те, що ви самі, напевно, не ангел. Адже, швидше за все, і вам часом доводилося стояти перед вибором: збрехати чи сказати правду. І не виключено, що ви схилилися у бік першого.А значить, перш ніж «метати блискавки», перебуваючи в праведному гніві від розкрився обману, краще «приміряйте» ситуацію «на себе». Можливо, ви також захотіли б уникнути істини і воліли б збрехати в аналогічній ситуації.







Немає коментарів:

Дописати коментар