суботу, 21 листопада 2015 р.

Деруни з грибним соусом

Готуються деруни просто. Всього-то й потрібно сформувати з тертої картоплі подобу коржів і обсмажити їх на олії. Всі інші компоненти - на розсуд кухаря: борошно і яйце для кращого «скріплення», сіль, перець і цибуля для смаку, гриби або м'ясо в якості начинки, яка робить це блюдо ще більш ситним.

Інгредієнти на 4 порції:

картопля 1 кг
борошно пшеничне 100 г
сода харчова на кінчику ножа
олія соняшникова 50 г
сіль 
яйце 1 шт

Для соусу:

гриби сушені 50 г
борошно пшеничне 1 ст.
ложка цибуля ріпчаста 20 г
сіль

 Приготування:

 Картоплю натріть на тертці. Додайте борошно, соду, сіль і перемішайте.

 Смажте деруни на соняшниковій олії, викладаючи суміш столовою ложкою, з обох боків до утворення золотистої скоринки.

 Для соусу замочіть гриби в холодній воді на чотири години.

 Настій злийте, процідіть і відваріть гриби в цьому ж настої. Готові гриби і цибулю наріжте. Цибулю обсмажте разом з грибами на олії.

 Борошно підсушіть на сухій сковороді, охолодіть і розведіть 2 склянками грибного відвару. Варіть, помішуючи, 5 хвилин.

 Влийте до смажених грибів і цибулі, посоліть, перемішайте і варіть 10 хвилин.

 Подавайте деруни з грибним соусом.



Джерело:http://kulinarochka.com.ua/

Немає коментарів:

Дописати коментар